Çelik Çatı

Çelik Çatı

Çelik Çatı yaptırmak ve Çelik Çatı fiyatları hakkında bilgi almak ve ücretsiz keşif yaptırmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Çelik Çatı Sistemleri

Çelik Çatı Modelleri, Çeşitleri, Tipleri

Çelik Konstrüksiyon Çatı: Çelik konstrüksiyon çatılar üretiyoruz. Her şart ve koşulda, her ve şart ve koşula uygun çelik çatı projelerimiz bulunmaktadır.

Demir Çatı – Metal Çatı: Demir çatı veya metal çatı diye de anılabilen esasen çelik çatılar üretiyor ve montajını yapıyoruz.

Uzay Çatı Sistemleri: Uzay çelik çatı denilen sistemi genellikle; aquapark, sanayi siteleri, spor tesisi, fuar alanları, sergiler, fabrika, depo veya depolama alanları, stadyum ve otoparklarda kullanılır. Uzay çelik çatılar ağ görünümüne sahip değişik ve şık görünümleriyle dikkat çekici özelliğe sahiptirler.

Beşik Çelik Çatı: Beşik çatılar genellikle çatı katı bulunan binalarda kullanılır. Eğimlilik açısı sayesinde istenilen yükseklik verilebilir ve çatı altında istenilen yaşam alanı veya depolama alanı sağlanabilir.

Mansard Çelik Çatı: Beşik ya da kırma çatılara ek farklı açılarda ekler yapılarak çatı altındaki köşe alanları daha kullanışlı hale getiren çatı tipine mansard çelik çatı denilmektedir.

Kafes Çelik Çatı: Stadyum gibi çok büyük alan ya da yapıların üzerini örten 3 boyutlu çatılara denir.

Kırma Çelik Çatı: Üstünü kapladığı yapının her yüzüne doğru inen yüzeyleri bulunan ve yapıyı çepeçevre dolaşan olukları yatay ve aynı düzlemde olan çatıya kırma çatı denilmektedir. Ayrıca yüzeyli çelik çatı diye de anılmaktadır.

Sundurma Çelik Çatı: Genellikle bina girişleri veya bitki, eşya gibi birtakım alanları korumak amaçtı 3 tarafı açık olan çatı şeklidir.

Kule Çelik Çatı: Genellikle küçük boyutlu kare, dikdörtgen veya yuvarlak biçimdeki yapılara uygulanan dik açılı çatı şeklidir.

Fenerli Çelik Çatı: Genellikle beşik çatı ve sundurma çatıların birleşmesiyle ve çatı altında kalan kısmın aydınlık olması için yapısında sıra cam pencereler bulunduran çatı şekline fenerli çelik çatı denir.

Kenet Çelik Çatı: Kenet çelik çatı; boyalı galvaniz sac, alüminyum, alüzing, bakır ve titanyum çinko gibi kaplama malzemelerinin her 60 santimetrede bir klipslerle çatıya montajına denir. Kaplama malzemeleri kenet makinesi ile istenilen açı ve ebatta kesilebilir.

Set Çelik Çatı: Yan yana dizilmiş beşik çatılar veya fenerli çatılardan oluşan, güneş enerjisinden en fazla yararlanmaya olanak sağlayan çatı şeklidir.

Kombine Çelik Çatı: Kademeli olarak uygulanmış sundurma çatıların fenerli çatılarla birleştirilmiş halidir ve yüksek bir çatı istenmediğinde ve güneşten en çok faydalanmak istenildiğinde kullanılan çatı şeklidir.

Tonoz Çelik Çatı: Çok eski zamanlardan beri uygulanan yarı silindir şeklindeki çatı şekline tonoz çelik çatı denir.

Polikarbon Çatı: Şeffaf olan polikarbonla örtülen çatılara polikarbon çatı denmektedir.

Neden Çelik Çatı?

Neden çelik çatı sorusunun cevabını merak ediyorsanız, sizin için birkaç ipucu:

Sağlamlık, kalite, uzun ömür, bilinenin aksine normal çatılardan hafif olması, üzerinde değişiklik ya da çalışma yapma kolaylığı, kullanılan malzemelerden işçiliğe yada tüm aşamaların fabrikasyon ve endüstriyel olması, güvenli olması, zevke yada ihtiyaca bağlı her şekilde imal ve montaj edilebilir, şık görünüm verir ve büyük yapıları normal çatı sistemleri kapatamaz o sebeple büyük fabrika, bina yada yapılarda çelik konstrüksiyon çatılar kullanılır.